Szentesi VSC 91-esek Rögbi Klub
Szentes Rugby Football Club - Hungary: since 1991

TÖRTÉNELEM - HISTORY  2006 ősz

További történelem/More history .......
MAGYAR RÖGBI 1991  1992 1993 1994 1995 1996 1997
1998 1999  2001  2002 2003 2004 2005 2005. II. félév  2006. I. félév 2007. I. félév

Vissza a főoldalra - back to main page

Őszi évadzáró meccs:
Ex-Yetik - Szentes
67-7
2006.11.04. szombat 15.00 Leányfalun

    SZÖVETSÉG

Válogatott
meccs: Kecskeméten a Széktói Stadionban Bulgária ellen, október 28-án szombaton 16.30-tól villanyfényes.
Magyarország - Bulgária 42-3 (22-3)
Tudósítás a Szövetségi honlapon: http://www.mrgsz.hu/?cmd=readNews&id=276
Előtte diákolimpia volt 11-15 óráig.

A diákolimpián a szentesi minik is részt vettek Katona-Kiss Robi vezetésével, és első helyen végeztek saját korcsoportjukban, megelőzve a fő rivális Kápolnásnyéket: 

Kölyök rögbi-siker
  Szentesi Élet 2006/43. szám cikke

2006. október 27.


A Szentesi VSC 91-esek kölyök korosztályú utánpótlás csapata október 23-án Vácon, a Magyar Rögbi Szövetség által kiírt Utánpótlás Magyar Köztársaság Kupa országos döntőjében 4. helyezést ért el.

A döntőben székesfehérvári, velencei, százhalombattai és dunaújvárosi csapattal mérkőztek meg. A mérkőzések végeredményei:
Fehérvár Rögbi Klub - Szentes 30-15, pontszerzők: Magyar István 5, Miskolczi Sándor 5, Sipka Róbert 5.

Szentes - Dunaújvárosi Szomjas Tevék 25-10, Magyar 5, Misolczi 5. Sipka 10, Táborosi Ádám 5.

Százhalombattai Bulldogok - Szentes 30-10, Sipka 5, Papp Zoltán 5.

Velencei Kék Cápák - Szentes 35-10, Miskolczi 5, Sipka 5.

A csapat névsora: Ábrahám Bernadett, Miskolczi Sándor, Molnár Zsanett, Papp Zoltán ( Damjanich János Általános Iskola), Magyar István, Sipka Róbert és Táborosi Ádám (Deák Ferenc Általános Iskola), Farkas Klaudia (Koszta József Általános Iskola).

A szentesi kölyök csapat gyengébben szerepelt az előzetesen elvártaknál, de így is fölényesen nyert Dunaújváros ellen, s a favorit fehérvári csapat ellen sokáig vezetett. Sajnos a csapatot a kupameccsek alatt sérüléshullám tizedelte, az egyik meghatározó játékos, Magyar István korán megsérült, hiánya végig érezhető volt.

A kupa különdíjasa Papp Zoltán lett, akinek kitűnő játékát egy ajándék labdával honorálta a rendezőség. Zoli a szentesi kölyök csapaton kívül kiegészítette a Dunaújvárosi Szomjas Tevék mini csapatát, ahol vezető szerepet játszott.

A szentesi kölykök legközelebb október 28-án szerepelnek a diákolimpia országos döntőjében.

2006.10.14. 14.30 Matáv pálya Pécs - Szentes 48-7 (24-7)
A változatosság kedvéért következzék a villámgyorsan elkészített pécsi beszámoló  a szövetségi honlapról:
A szezon legjobb játékkkkkával győzött a Pécs!

A szezon legjobb játékával fölényesen nyert a Pécs!
Rögbi NBI: Pécsi Indiánok 48 - 7 Szentesi 91-esek

Idegesen, kapkodva kezdte a rangadót a Pécsi Indiánok csapata. A szentesi ászjátékos, Fekete Csanád egy védelmi hiba után nagy elfutással célt szerzett, majd a vendégek a jutalomrúgást is értékesítették (0-7).
Ezután magára találtak az Indiánok. Taktikát váltottak és a tolongás csapatrész vállalt sokat magára. Egy kialakuló csomagot - amikor összekapaszkodva, egy kupacban egymást tolják a játékosok - elkezdtek forgatni. A tömegben ügyesen csempészték a labdát. Körülbelül 20 métert haladtak előre végül Axt Róbert vetődött be a célterületre.
Az első idegesség elmúltával még magabiztosabban játszottak a pécsiek. Gutheilt Istvánt játszották tisztára és ő vitt célt, valamint Reisz Dániel szerzett pontot csapatának, Winkler pedig értékesítette a rúgásokat, így alakult ki a félidei végeredmény: 24-7
A második játékrészben feltámadtak a vendégek. Tíz percig beszorították az Indiánokat a saját térfelükre. De védekezésben a házigazdák hatásosan tartották Feketét, rajta kívül pedig más  nem volt igazán veszélyes. Így a Szentes nem tudott válaszolni.
A Pécs végül két gyors akcióval szabadult ,ami eldöntötte a mérkőzést: a 91-esek elfáradtak, lélekben feladták és ettől kezdve már csak az eredmény volt kétséges. Két szép célt szerzett a csereként beállt Kósz Gergely, s még egyet vitt Reisz Dániel. 
Hozta a tőle elvárt célt Nagy Gábor: ötven méteres sprint végén vitt célt az irányító.
 
A győzelem azt jelenti, hogy a Pécsi Indiánok átvette a vezetést a bajnokságban úgy tűnik az őszi szezonban ezt az eredményt már nem is veszélyezteti senki.
 
 
Velkovics Vilmos

                  www.pecsiindianok.hu
A legfrissebb és leggazdagabb rögbis hírforrás - MAGYARUL
------------------------
 
A pécsi beszámolóhoz szentesi részről annyit tehetünk hozzá, hogy
- először is gratulálunk még egyszer - a pécsiek tényleg lenyűgözően játszottak
- sajnos ez nem szentesi hétvége volt, sajnálatos családi esemény vonta ki az első sor egyik felét, munkahelyi elfoglaltság a másikat, s a sztenderd szélsők is távol voltak - illetve a labda sem felénk volt ovális, mint többnyire :-) az ellenfelek szerint


 

    SZÖVETSÉG
Norvégia- Magyarország 2006.10.07. Stavanger 14.00
8-13 (0-13)

 
   Október 7-én Norvégiába repült a Magyar Válogatottunk, hogy összemérhesse erejét a 3. divízió B. csoportjába újoncként felkerült Norvég Válogatottal. Míg idegenlégiósaink közül csak Ódor Tamás tudott pályára lépni ezen a mérkőzésen, addig a norvég oldalról nyolc brit állampolgár is játszott a válogatottból, így például az összefogó poszton egy angol első osztályból érkezett játékos erősítette a norvégok csapatát.
   Az első félidőben egy jó kezdést produkáltak a mieink. Már a játék elején két büntetőből szereztünk előnyt, amit Metthew Holzl értékesített. A 11. percben 3-0-ra, a 13. percben 6-0-ra változott a javunkra a meccs állása. Élvezetes támadások követték egymást a magyar oldalról, a játék többnyire a norvég térfélen folyt. Több tolongás játékot követően a 24. percben Ódor Tamás szalonozott végig a norvég védők között és szerzett újabb pontokat a csapatnak. A meccs állását Metthew Holzl által értékesített jutalomrúgás szépítette 13-0ra. Bár a norvégok védekezésben alul maradtak, viszont a magyar játékosoknál ” több fejjel magasabb szőke skandináv szigetlakók” a bedobásban domináltak.
  A második félidő szinte irreális körülmények között telt. A csapatoknak nemcsak egymással, hanem a szakadó esővel és a szélfúvással is szembe kellett nézniük. A második játékszakasz elején ellenfél kézbe került a labda egy félresikerült magyar passz után és egy céllal szépítettek a norvégok. A 20. perc környékén egy büntető érvényesítésével, mely által a végeredmény is megszületett egyben, 8-13ra jött fel az ellenfél csapata. Neuzer András, szövetségi kapitány a mezőny legjobbjaként Ódor Tamás nevét emelte ki, illetve jó játékot, szép teljesítményt nyújtott Suiogan Károly és Deli Róbert is.

 

Két archív fotó a kicsapat tavaszi Diákolimpiai részvételéről, 2006.05.21. Székesfehérvár
 

2006.09.23. szombat - Székesfehérvár KÖFÉM pálya
Szentes a 6. lett tízből a Magyar Kupán.

Végső sorrend:
1. Esztergom
2. Fehérvár
3. Kecskemét
4. Batta
5. Ex-Yetik
6. Szentes
7. Medvék
8. Békéscsaba
9. Gyöngyös


MÉRKŐZÉSEK:
1-2. helyért:

Fehérvár – Esztergom
12 – 20

3-4. helyért:
Kecskemét – Batta
33 – 0

Elődöntők:
KARC – Fehérvár
10 – 19
Esztergom – Batta
19 – 0

Helyosztók:
7-8. helyért
Békéscsaba – Medvék
0 – 19
5-6. helyért:
Ex-Yetik – Szentes
19 – 0

Csoportmeccsek:
 Batta – KARC
7 – 22
 Fehérvár - Ex-Yetik
24 – 0
 Esztergom – Medvék
26 – 0
Batta – Gyöngyös
50 – 0
Fehérvár – Békéscsaba
41 – 0
Esztergom – Szentes
21 – 0
KARC – Gyöngyös
57 – 0
 Ex-Yetik – Békéscsaba
40 – 0
Medvék – Szentes
0 – 12


NŐI KUPA
Végeredmény:
1. Fehérvár
2. Dunaújváros
3. Magpies

MÉRKŐZÉSEK:
Dunaújváros – Fehérvár
0 – 40
Dunaújváros – Magpies
29 – 7
Fehérvár – Magpies
41 – 0

Szeptember 22-i Szentesi Élet cikk:


2006.09.16. 15h MÁV pálya

Szentes-Szeged 44-15 (22-5)
vezette: Lukács Csaba
 
Az évek óta nagy csatákat hozó rangadóra került sor Szenetesen, ahol mind a hazai csapat, mind a vendég Szeged meglehetõsen újraformált kezdõcsapattal vágott neki a mérkõzésnek. Elsõsorban a 3/4-ekre lehetett nehezen "ráismerni", hiszen számos új arc bukkant fel, itt is, ott is. A tapogatózást félretéve a csapatok rögtön egymásnak estek, ám ekkor még inkább a küzdelem dominált, az elsõ negyed órában nem esett pont. A Szentes támadott többet és ekkor a még néha akadozó futójátékkal a félidõ közepére elkezdte a pontgyártást. A félidõ végére a Szeged magára talált és át is vette a kezdeményezést, sõt a tolongásuk által "bebrusztolt" céllal jelezték koránt sincs vége a meccsnek. A második féldõre az ebben a formációban felálló szentesi 3/4 elkapta a fonalat és látványos, gyors akciókkal rukkolt elõ. A mérkõzés vége kicsit ellaposodott, ami talán az ez alkalommal kevésbé színvonalas, de annál harcosabb játékkal magyarázható. Összeségében elmondható, hogy a 91-esek tudatosabb játékuk révén magabiztosan szerezték meg a gyõzelmet, amelyhez a tolongás biztos védekezése adta az alapot és amelyre a 3/4 kiváló támadójátéka tett fel a koronát.
Pontszerzõk: Fekete Cs. 20, Nagygyörgy Á. 10, Füle Gy. 5, Kiss I. 5, Törõcsik S. 2, Kocsis Z. 2.

Fekete Csanád       


2006.09.02. 13.00 MÁV pálya
Szentes-Békéscsaba NBI

73-0 (21-0)
 

Megkezdődtek a 2006/2007-es Magyar Rögbi Bajnokság NBI-es küzdelmei, amely most a másodosztályt takarja.(az első osztály az Extraliga). Az első fordulóban a Szentesi VSC 91-esek a Békéscsabai Bikák csapatát fogadta szombaton. A két együttes játékán erősen megérződött a szezon eleji forma, hiszen a meccs 30-ik percéig 0 - 0 volt az állás. Ekkor megtört a jég a hazaiak javára és Katona Róbert egy elegáns mozdulattal besétált a célvonal mögé a labdával. Tovább rohamozott a Szentes és a félidei eredmény 21 - 0 a hazaiaknak. A vendégek sajnos sok kezdő játékosukat nélkülözték, de a Szentes sem az ideális csapatával kezdte a szezont. Ennek ellenére egyre inkább láthatóvá vált a 91-esek játéktudásbeli és kondicionális előnye, amely pontokban is megmutatkozott. A mérkőzés végeredménye 73 - 0 lett a Szentes javára.
Pontszerzők: Törőcsik 12,
                    Baranyi, Fekete, Naggyörgy, Kiss I. 10-10,
                    Kocsis 6,
                    Tímár F, Farkas, Katona 5-5 pont.
 
A junior mérkőzés végeredménye: Szentes - Bcsaba 61 - 5. 

 

Lányok tojás-labdával 2006. aug. 11-i Szentesi Élet cikk

Hat fiú mellett öt lány is kergeti a tojás alakú labdát a Szentesi Vasutas SC rögbi szakosztályának utánpótlás csapatában. Erre sokan felkaphatják a fejüket, mert a sportágat övező tévhitek tartják még magukat, a lányok azonban jól megállják a helyüket, s példájuk is bizonyítja: a rögbi sem veszélyesebb és fiúsabb más sportágaknál.

Tavaly alakult a csapat, így nem sok megmérettetése volt ezidáig, tavasszal diákolimpiai tornán nyolcadikok lettek. Ebből az eredményből a csapat fiútagjai - Miskolczi Sándor, Sipka Róbert, Táborosi Ádám, Papp Zoltán, Magyar István és Döme Attila - mellett a lányok is kivették a részüket. A Farkas Klaudiával, Batka Tímeával, Molnár Zsanettel, Ábrahám Bernadettel és Pörneki Anettel felálló csapatra szeptemberben és októberben néhány torna vár, ott már többre számít tőlük az edző. Katona-Kis Róbert nem titkolja, valóban kuriózum ma még az, hogy lányok rögbizzenek, de úgy öt éve már jelen van Magyarországon a sportág női változata. Igaz, a Dunántúl a domináns, az Alföldön kevesebb a női játékos. Az edző azt vallja, először le kell tenni valamit az asztalra, 'előbb szemléltetni, aztán plakátolni', ahogyan fogalmaz. Elég nagy az álhíre a sportágnak, pedig semmivel sem durvább, mint a kézilabda, bizonygatja. Ezt támasztják alá a lányok is. Klaudia - akinek az őszi szereplésétől függ a részvétele jövő évi külföldi edzőtáborokban - arra a kérdésre, próbált-e már fiús sportágat a rögbi előtt, éppen a kézilabdát mondja. Zsanett focizott régebben, Bernadett pedig a Damjanich-iskolát említi, ahol kedvet kaptak a rögbihez. Tanárnénijük, Gáspár Edit, az edző felesége vitt be egy labdát az osztályba. Az igazgató is pozitívan állt hozzá, hogy csapat alakuljon, de más iskolákból is érkeztek gyerekek.

- Van benne sikerélményünk- ezt emelik ki a lányok. Mindenkinek megvan a helye a csapatban, nem tesznek különbséget lányok és fiúk között, ők pedig elvégeznek minden feladatot, amit a fiúk. Szerelni szeretnek a legjobban, mondják szinte egyszerre. Aki nagyobb, az a rögbi jellegzetes részében, a tolongásban hasznos csapattag.

A játékosok szülei maximálisan támogatják a csapatot. Amikor első megmérettetésükön a Francia Intézet hallgatóival játszottak, az összes szülő kijött a MÁV-pályára buzdítani a gyerekeket. Nem esik bántódásuk, mondja Róbert, aki a mentőknél dolgozik, s ottani műszakbeosztásához igazítja az edzéseket. A labda ugyanabból az anyagból készül, mint a fociban. Védőfelszerelésre pedig az edző szerint nincs szükség a kölyök-korosztályban. A 12-13 éveseknél még lehet vegyes a csapat, két év múlva, a váltástól már nem játszhatnak együtt.

Heti két edzést tart az utánpótlásnak, mely majd a felnőtt másodosztályú bajnokcsapat nyomdokaiba léphet. Könnyed piknikezésre többször is sort kerítenek a nyáron, grillezéssel is fenntartva a csapatszellemet. Ötven gyerek fordult meg náluk, s az edző szerint azok maradtak, akiket meg tudtak érinteni: a lehető legjobb gárda jött össze.

D. J.


Szentes 7s - 2006.08.19.

A szentesiek idén is megtartották az augusztus 20-i ünnephez kötödő 7-es Tornájukat. A Torna megrendezésének elsődleges célja egy jó hangulatú dél-magyarországi rögbis esemény hagyományának megörzése és a bajnokságra való ráhangolódás volt. A mostani kupa is ennek jegyében zajlott, mind a szegedi, mind a békéscsabai csapat nagyszámú játékosállománnyal érkezett.

Külön kiemelendő, hogy a szegediek és a szentes is sok fiatal játékost is kipróbált a torna során. A Torna résztvevői tehát a Szentes I., Szeged, Békéscsaba és egy Medvék- Szentes vegyes alakulat voltak.

A csapatok körmérkőzést vívtak egymással. Rögtön az elején a Szentes I. játszott a Szentes II.-Medvék vagy röviden csak "Szedvék" ellen, ahol a Szedvék "ébredt" korábban és bátrabb játékával meglepte a Szentes I.-et. Ezek után a többi csapatot is sikerült meglepnie és végül veretlenül elhozta az idei szentesi 7-es kupát. Igazi kemény összecsapást hozott a Szeged-Békéscsaba meccs, ahol a szeged diadalmaskodott.

A nagy melegben inkább a rögbi "gyürkőzősebb" változatát láthatták a nézők, nem pedig a 7-es játékra igazából jellemző sok passzos, sok elfutásos verziót. Nagy különbségű eredmények nem születtek, jellemzően 1-2 céllal volt jobb egyik vagy másik csapat.
Végül a Torna végeredménye: 1. Szedvék 2. Szentes I. 3. Szeged 4. Békéscsaba

DA

Ősztől a csapat az NBI-ben játszik!!!!
Az indulás feltétele 7 fős junior csapat szerepeltetése is.
A július 28-i 22 fős edzéslétszám szombatra a 35 fokos melegben elolvadt némileg:

A bejárás patinája

A pálya elnagyolt panorámaképe:

 

    SZÖVETSÉG

A magyar bajnokság 3 osztályossá alakul.
A legtöbb követelménynek eleget tenni tudó csapatok extralígát alkotnak. A magyar cspatokat vélhetően a szlovák szövetség egyetlen csapata, az 1 FC Slovan Bratislava egészíti ki.

A középmezőny NBI-ként szerepel.
A kevésébé teherbíró, vagy kialakulóban lévő csapatok alkotják az új NBII-tőt, ahol 10 fős csapatokkal lehet nevezni.


 

További történelem/More history .......
MAGYAR RÖGBI 1991  1992 1993 1994 1995 1996 1997
1998 1999  2001  2002 2003 2004 2005 2005. II. félév  2006. I. félév

Vissza a főoldalra - back to main page

    SZÖVETSÉG

 

 

  VILÁGSZÖVETSÉG - IRFB